Verdensrommet + softcore untd., Shikoswe // Landmark

Arrangementsinformasjon
Default file 1492879696

Etter EP-slipp og fullstappede konserter i Oslo og Bergen denne vinteren kjører vi opp en helaften på Landmark, med både Softcore Untd. og Shikoswe!


https://open.spotify.com/album/6sZ90cMntJ8Pw4AnJJl7z7 


Verdensrommet ble startet da Andreas Høvset og Vetle Junker i 2012 begynte å lage musikk sammen på gutterommet i Skien. Diverse retninger ble utprøvd, og guttene endte opp med to låter, ‘Sidelengs’ og ‘Nytt’, som ble plukket opp av Matias Tellez og Emilio Sanhueza, og dermed gitt ut på Nabovarsel Bergen. Singlene høstet god kritikk, og ble bl.a. valgt ut på Drowned in Sounds ‘årets singler’-liste i 2012. I løpet av året og det som fulgte fikk bandet med seg Martin Gowland på gitar, Jarand Stavland Groven på bass og Lars Berntsen på trommer, og rundt om i landet, med konserter på by:Larm, Slottsfjell, Hovefestivalen, Blå og Landmark som høydepunkter. 


I 2014 spilte de inn sitt første album, som ble gitt ut høsten 2015. Det selvtitulerte debutalbumet ble skrevet, spilt inn og produsert av bandet selv, og gjestes av bl.a. Verk, Chris Holm og Lars Vaular. ‘Verdensrommet’ ble svært godt mottatt av bl.a. Morgenbladet og Klassekampen, og bandet fulgte opp slippet med en norgesturné, med konserter i bl.a. Oslo, Bergen, Trondheim, Skien og Volda. 


Musikken har blitt beskrevet som en blanding av indie, hip hop og jazz, og det er tydelig at eksperimentering med lydbilder og teksturer står sentralt for Verdensrommet når man setter på musikken. 


SOFTCORE UNTD.:

softcore untd. består av Emir Hindic og Mathias Humlen fra rapduoen $ushi x Kobe, samt Andreas Høvset og Vetle Junker fra Verdensrommet.

Prosjektet startet da Emir så Verdensrommet spilte en så vidt ferdig versjon av låten ‘Aldri igjen’ på Ekkofestivalen i Bergen i 2015. Emir spurte om han kunne komme ned i studio og legge på et vers, og etter verset var spilt inn, spilte de inn et par skisser til. Resultatet har etter hvert blitt til fire låter, som skal gis ut via et samarbeid mellom Vibbefanger og Eget Selskap, i 2017. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt, og mens Andreas, Vetle og Mathias er produsenter, er Andreas og Emir tekstforfattere. 

Musikken befinner seg et sted midt i mellom der $ushi x Kobe og Verdensrommet befinner seg - 808-trommer, saksofoner og jazzgitarer. Den Onge $ushimane man har blitt kjent med via $ushi x Kobe har fått et annet uttrykk, og det samme gjelder Andreas, vokalisten man kjenner fra Verdensrommet, både lyrisk og melodisk. På EPen veksler de to vokalistene sømløst mellom partier, og bidrar til en utgivelse som er vanskelig å sette i bås med sjangerbegreper.SHIKOSWE:

Shikoswe er prosjektet til Nora Shikoswe Hougsnæs. Det ble startet opp i København høsten 2015, da hun sammen med danske Jacob Hvid Amstrup begynte å spille inn og produsere låtene sine. 

Sommeren 2016 flyttet hun til Bergen, og hun entret samtidig indiescenen i byen med debutlåten «I Wanna Be Right». Den høstet gode kritikker, og ble fulgt opp av singelen «This Here» - «en av årets vakreste musikalske avleveringer» i følge Deichmanske musikkblogg, som forøvrig hadde dette å si om EP-en som kom noen måneder senere: «The Hour of the Body er en debut-EP som følger opp alle forventninger som er skapt via de to første singlene. Shikoswe skiller seg ut som en tydelig og særegen ny norsk popstemme.»

Restriksjoner

ID 20 år.

Ansvarsfraskrivelse

Kjøpte billetter refunderes dessverre ikke.